Om forlaget

“Morgendagens klassikere, i dag!” SpreDet er et lite, uavhengig forlag. Vi har ingen markedsavdeling, og håper du vil spre det du liker videre.

alf-cover-final200 Sjokoladefabrikken — Alf Folmer. En 95-årig Rodeløkka-gutts tilbakeblikk på en verden som nå har forduftet: barndommen i 20- og 30-tallets Oslo. Lansert november 2016,

logopil-h-50Historien bak 1001 ord — Per Holck. November 2017, 536 sider, innbundet.

 

Høsten 2018 blir det ingen utgivelser på SpreDet, men som forfatter gir jeg ut Erfaren Jomfru Ønskes Strax, en samling kuriøse norske annonser fra 1770 til 1970.  Se smakebiter og outtakes på facebook: https://www.facebook.com/ErfarenJomfru. Også bokserien (kan man håpe det blir) har egen side med eksempler. Lanseres på Vigmostad&Bjørke.

Som forfatter utga jeg 2018 og 2019 to julehefter på fotograf Wilses forunderlige livsverk: “Det lyser i stille grender” og “Nu tænder moder alle lys” på

Høsten 2020: Som forfatter, sammen med Cynthia Elyce Rubin, utgir jeg et julehefte om norsk-amerikaneres jul. “Glædelig yule!” utkommer i oktober på Vigmostad/Bladkompaniet., og inneholder postkort, humor og rariteter.

Tidligere utgivelser:

fabelaktig-cover120

 

100 fabelaktige dyr og én snylteagurk — Tor Rafael Raael. Oppfølgeren til kultboken “Fantastiske dyrearter”. 96 sider, paperback, 1. mai 2016.

Festskrift_FFT_kvadrat120 FESTSKRIFT TIL FREDRIK FASTING TORGERSEN

– – –

dyreforside120 FANTASTISKE DYREARTER OPPDAGET AV TOR RAFAEL RAAEL

 

Fredrik Fasting Torgersen:
Hvis himmelen – dikt og fotografier fra Oslos skyggesider på 70-tallet
Lyrikk/foto, 96 sider, hardcover.
ISBN 978-82-93277-11-8
Veiledende pris: 239,-

Hvis himmelen, av Fredrik Fasting Torgersen

I fengselet hadde Torgersen lenge skrevet dikt. Da han ble løslatt i 1974 begynte han også å dokumentere situasjonen for folk ute på gata.

Denne boken presenterer fotografier fra 1974-1982, tidligere publisert i hans spalte «På livets skyggeside» i ukebladet Aktuell Rapport. Der fikk folk på gatenivå fortelle sine historier: Uteliggere, luringer, ulykkesfugler, ex-grever, skapsprengere, ungdommer på skråplanet. De fikk vise sin menneskelighet. Bildene tok han med sitt enkle Leica-kamera. Til denne boken er de avfotografert fra papirkopiene Torgersen har liggende i en skoeske.

Diktene er fra Torgerens utgivelser Særmelding, Et lite brev, Kjør varsomt og Kunnskaper i karate.

Utdrag fra boken:

DEN GAMLE
Lasaronens blod
rant utover fortauet,
det innslåtte, herjede ansiktet
vekket ingen medlidenhet —
strømmen av mennesker seg forbi fillebylten —
kunne de ane
at det var en av krigens helter
som nå var falt?

mann med skjegg
PRESSE: Klikk her for høyoppløselig versjon av forsiden.

– – –

Jan Tennøe:
Torgersensaken – Juks satt i system (1957-2013)
Samfunn/debatt, 370 sider, paperback
ISBN 978-82-93277-09-5

torgersensaken æ juks satt i system

I rettssaken mot Torgersen var det tre tekniske bevis som fikk ham dømt. Aktoratets eksperter påsto da at to av bevisene mot ham var ”100,0 % sikre”. I de senere år har en rekke av landets fremste fagfolk med moderne vitenskapelige metoder påvist at bevisene er uten verdi (ett av dem anses i dag for å være et motbevis).  Likevel er saken avslått gjenopptatt en rekke ganger, i 2006 uttalte gjenopptakelseskommisjonens leder Janne Kristiansen at ”vitenskapen får mene hva den vil”.

Advokat Jan Tennøe har møterett i Høyesterett, og har vært engasjert i Torgersens sak i flere år. I denne boken påviser han en rekke feil, uredeligheter og konkrete lovbrudd begått av aktorat og rettsvesen. Likhetene med Liland- og Fritz Moen-sakene er mange. Det krasseste oppgjør med norsk rettsvesen i moderne tid?

DIGITAL NEDLASTING:
Leseeksemplarer av Tennøes bok kan lastes ned gratis her:
bit.ly/juks-pdf (PDF)
bit.ly/juks-ebook (ebok)

PRESSE:
– Klikk her for mer informasjon om forlagets to bøker om Torgersen
– Klikk her for høyoppløselig versjon av forsiden
– Klikk her for høyoppløselig bilde av Jan Tennøe

tennoe200

– – –

Prosjektet InHisName av Thomas Knarvik vil ikke bli publisert, etter avtale med forfatteren.

– – –

Det jeg ikke vet om forlagsbransjen kunne fylt mange bøker. Planen er enkel: Utgi bøker jeg liker, uavhengig av sjanger. Jobbe hardt, ha det moro, se hvor det bærer. Jeg må være streng når jeg velger prosjekter, men jobber intenst med de utvalgte. Ikke kontakt meg hvis du mener du kan skrive og ikke trenger innspill.

Men hvis du har skrevet noe unikt, eller vet om annet som bør utgis: h@spredet.no, skype: SpreDet, tlf 911 52 409.

Mine interesser: Hvordan ting fungerer, historie, humor, usability, start-ups, dikt (men kun magiker får tryllet dem inn i en bokhandel), kreativitet, oppfinnelser, rare idéer, galskap (er en fordel hvis du selv skjønner at det er det), lokalhistorie (Sjokoladefabrikken), Seth Godin, David Allen, David Sylvian, Tom Waits, alt som er uhørt, rart eller remarkable. Generelt: Ting som ikke er kjedelige. Visuelle ting er fint. Jeg både vil og må utgi bøker som vekker oppsikt. Vi trenger historier, spennende nisjer og gode idéer.

Håvard Mossige Håvard Mossige, SpreDet forlag.

FØR FORLAGET BLE ETABLERT høsten 2013 kom noen kunst- og ebøker:
– Tor Rafael Raael: “Jeg bygget min båt i skumringen” (papir samt ebok for ipad, 2013)
– Tor Rafael Raael: “Da jeg var liten bygget jeg trehytter” (ebok for ipad, samt papir 2011/2012)
– Bjørn Thorbjørnsen: “Ikke et annet sted” (papir, 2012)

2 comments on “Om forlaget

  1. […] Boken er gratis i digitale formater. Last ned eller bestill boken fra forlagets nettside. […]

  2. Feige faen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *