Festskrift for Torgersen

Posted on by 0 comment

omslagskisse_2-500

 

Boken ble lansert onsdag 1. oktober på Litteraturhuset i Oslo. Omtale på Torgersensaken.no.

Fredrik Fasting Torgersen ble dømt for drap på en ung jente i 1958. Mange vil synes det er rart at hans 80-årsdag feires med en bok. Skal man feire drapsmenn?

Påtalemyndighetens versjon er at Torgersen er en pervers morder som fikk sin fortjente straff. En rekke jurister og forskere har i en årrekke ment at han ble uskyldig dømt, og at det i følge moderne forskning ikke er noe igjen av bevisene. Hvem skal man tro på?

Torgersens sak, som har vært aktuell i et halvt århundre, setter søkelys på norsk rettsvesen og forholdet til justismord. Det handler ikke lenger om Torgersen selv, men om vår alles rettssikkerhet. Bidragene i boka kaster lys over Torgersensaken og hva vi kan lære av den.  Er det slik at også du kan bli dømt hvis du er på feil sted til feil tid?

Boken kan bestilles direkte fra SpreDet, send mail til h@spredet.no. Pris kr 330,- inkl. porto.

Festskrift til Fredrik Fasting Torgersen
Red.: Kari Os Eskeland
Essaysamling, 368 sider, hardcover
ISBN 978-82-93277-13-2
Veiledende pris: 330,-

Karsten Alnæs, Per Sandberg, Thorvald Steen, Nils Erik Lie, Peter Normann Waage og fotograf Petter Mejlænder er blant bidragsyterne. Boken gir også en historisk oversikt med artikler av Jens Bjørneboe, André Bjerke og Jan Erik Vold.

25. august arrangerte Norsk P.E.N. et seminar om justismord med fokus på Torgersensaken, på Litteraturhuset i Oslo. Les mer her.

 

PRESSEINFO
Bokforsiden kan lastes ned her.
Kontakt: Håvard Mossige, tlf 911 52 409, h@spredet.no.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *