Reodors ballade (tema fra Flåklypa)

Min mor sovnet stille inn for en uke siden. Hun var fra Vingelen, nord i Østerdalen, og det var naturlig å bruke balladen fra Flåklypa-filmen som et av de musikalske innslagene under begravelsen. Jeg tror ikke det er noen tekst til, så for å få utnyttet den innleide sangeren maksimalt prøvde jeg meg på å skrive en selv. Deler av den er hentet fra kunstneren Tor Rafael Raaels tekster til sine malerier.

 

REODORS BALLADE

Veien hjem, i sol og regn
På en multemyr vandrer vi sammen, min venn
Vi går sammen i regn og sol
Under fjell, over myr, gjennom skog

Når natten er mørk og verden er vill vet jeg du er nær
Tenk jeg fikk slå følge med deg, for et eventyr livet er

Blomsterengler i sol og regn
På en multemyr vandrer vi sammen, min venn
Vi går sammen i regn og sol
Under fjell, over myr, på vei hjem

 

Sommerfugl

Det var den danske komponisten Bent Fabricius-Bjerre (f. 1924) som skrev denne (som internasjonalt gjerne blir kalt Norwegian Sunset) og resten av musikken til Flåklypa-filmen.  Han har også skrevet musikken til tv-serien Matador, kjenningsmelodien til filmene om Olsen-Banden, hiten “Alley Cat” (“Katta vår” med Wenche Myhre) og en lang rekke andre komposisjoner.

 

Category: Ukategorisert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *