Togene går i rute! NSB-koden endelig avslørt

Fra vår innsender Helge har vi fått følgende mail:

Alle har hørt om Da Vinci-koden, og mange har også fått med seg teoriene om skjulte koder i Shakespeares verker.

Nå i disse forfrosne tider har enda en skjult kode dukket opp, nemlig NSB-koden. Det er denne koden NSB bruker når de hele tiden sier at togene deres er i rute.

Det viser seg nemlig at NSB ikke kjører sine ruter etter normal standard klokke, men har innsett at 24 timer i døgnet til tider kan bli litt snaut. De har derfor tatt seg bryet med å skape sin helt egen tidsberegning hvor minuttet er en smule fleksibelt (hvem har vel ikke hørt at toget kommer om 3 minutter på spor 2 , når det i virkeligheten tar 5-6 minutter … eller kommer om 4 minutter, når det er på vei inn på stasjonen), og hvor døgnet faktisk har fått mer enn de vanlige 24 timene.

NSBs klokker er romsligere enn andres. (Foto: Helge Skeie. Bildet er ikke manipulert!)

(Foto: Helge Skeie. Bildet er ikke manipulert!)

Dette er et EKTE, ikke-photoshoppet bilde tatt av infotavla i ventehallen på Drammen Stasjon. Legg merke til klokkeslettet på tavla (kl. 24:53) Bildet er tatt med mobilkamera når jeg skulle hjem fra jobb her om dagen, klokken 00:53.

Klokken på infotavlen har vært slik i flere uker nå, så bedre bilder kan sikkert fremskaffes om jeg tar med meg digitalkamera neste gang jeg skal ha kveldsvakt.

Hvor mange timer det faktisk er i NSB-døgnet har jeg derimot ikke fått sjekket.

ANDRE INNSENDTE SAKER:

(Mikael Christian Leirgul)

.

(Jørn Bråten)

Flere togbilder kan sendes til h@spredet.no.

TIDLIGERE PUBLISERT:

Kjøreledning var koblet til stolsete

Eksperter fra NSB og Jernbaneverket har nå funnet feilen som har gjort at kjøreledningen stadig har falt ned i Oslo-området.  På noen av de nylig moderniserte togsettene har kjøreledningsholderen vært koblet til en knapp på stolsetene.

– Det virker som om passasjerer i enkelte tilfeller har kommet borti feil knapp når de har ønsket å lene seteryggen bakover. I stedet har det altså vært kjøreledningen som har blitt senket, og forårsaket togstans. Vi beklager dette, og vil straks sette i gang en informasjonskampanje som ber passasjerene om være mer observante når de skal senke seteryggen, sier informasjonsansvarlig ved Jernbaneverket.

(SpreDet.no)
(SpreDet.no)

.

Flere NSB-bilder kan sendes til h[A]spredet.no.

– – –

Hvilken låt uttrykker best fortvilelsen til de som reiser med tog til og fra Oslo? Kanskje denne videoen, som ser ut som den er spilt inn live på Oslo S med Ozzy og andre passasjerer drevet til vanvidd av kaoset:


SERIØST: Jeg har lenge hatt lyst til å lage en form for aksjon i protest mot det elendige togtilbudet. Kunne man visualisere folks frustrasjon på en eller annen måte? Feks at alle som blir stående og vente kan sende en sms eller mms til et bestemt nr. Og at meldingene så dukker opp fortløpende på feks togaksjon.no, og blir lagret dag for dag. En slags offentlig klagemur. Ville det fått oppmerksomhet? Hvem kan i tilfelle hjelpe til med deler av gjennomføringen?

NSB bør dessuten ansette flere passasjerdyttere – når togene først kommer:

.

VGVG

Category: Samfunn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *