To billige reklamevideoer

Du trenger ikke noe stort budsjett for å lage en video og få den ut på nettet. Men det hjelper å ha en ide, eller en vinkling på det man vil formidle.

Her er to lavbudsjett-snutter, hva er forskjellen på dem?

.

.

På den første videoen skjønner man (bevisst eller ubevisst) at personen leser teksten fra et ark ved siden av kamera. Det at han ikke en gang har giddet å lære seg den korte teksten utenat, eller greier å snakke naturlig, gjør at man ikke blir spesielt engasjert. Den andre videoen er derimot underholdende, uvanlig, selvutleverende, skaper samtaler. Kort sagt: Kul.

Jo, så er det en liten forskjell til: I hvilken grad de har spredd seg. Den første er sett av et par hundre personer. Den andre av 2,5 millioner.

(EDIT 9/12, etter innsendt kommentar:) Video nr 2 er ikke for et ekte firma, det er derimot andre liknende reklamer som komikerne bak har laget. Prosjektet ilovelocalcommercials.com kombinerer faktisk parodier og reklame for lokale virksomheter – med stor suksess.

.

.

3 comments on “To billige reklamevideoer

  1. Ahh, hadde Jones hatt et filial i Oslo hadde jeg brukt ham! Kanskje en idé for City Self Storage?

  2. Og en tredje forskjell – den første er for et ekte firma, den siste fra sketchemakerne i Big Dog Eat Child.

    Hadde fortsatt handle hos Jones hvis han fantes da,,,

  3. Anders: Takk for kommentar! Jeg var i tvil selv da jeg skrev innlegget, men ser nå at “Jones’ Big Ass Truck Rental..” ikke er et ekte firma. Men de har altså en serie andre som er “ekte”, i samme sjanger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *