En pinne til frokost

Posted on by 2 comments

[20. juni 2009: Oppdatert med svar fra Axa, se nederst på siden]

Frokostblanding pleier å være en grei start på dagen. Raskt å lage, og med fiber som er sunt for kroppen. Men i posen jeg åpnet i morges var det i overkant mye fiber: En  3 cm lang plankebit.

Pinne til frokost.

Nei, AXA, plankebiter teller ikke som frukt.

.

Kjære AXA: Kan jeg få en ny pose frokostblanding?   Eventuelt om dere setter meg i kontakt med  andre som har fått de resterende delene av planken, så vi kan sette den sammen og bruke den til noe nyttig.

– – –

OPPDATERT 20. JUNI: Samme dag som jeg postet dette (25. mai)  sendte jeg mail til produsenten. Samme dag (bra!) fikk jeg svar tilbake om å sende posen og treflisen til dem, hvilket jeg gjorde neste dag.

Så gikk tiden. 11, juni la jeg ut bildet av Axa-posen som oppgave i ukens fotofikle-konk, (der det har kommet inn mange morsomme forslag) i håp om at det skulle få fortgang i saken.

I går fikk jeg endelig svar:

frokost-brev-500

Axa melder altså at de A) Har prøvd å finne årsaken, uten helt å finne den B) Gir meg to stk gavekort a kr 100,- som plaster på såret og C) Beklager det inntrufne.

OK. Hvis jeg skal prøve meg på en karaktergivning av Axas (eller Lantmännen, som viser seg å være  selskapet bak) respons på min henvendelse, vil jeg gi følgende tilbakemelding:

Første respons, på mail: Terningkast 6. (hyggelig svar samme dag, i tillegg sto mailadressen lett tilgjengelig på pakken)
Responstid på analyse, pr brev: Terningkast 2. (23 dager er lenge å vente, hva har de brukt tiden til?)
Innhold i svarbrev: Terningkast 3. (Litt skuffende å ikke finne ut konkret hva som har skjedd. En beklagelse er fint, men denne virker ikke altfor personlig eller ektefølt. 200,- som plaster på såret er sikkert en passe erstatning – man kunne ønsket seg mer ut fra at jeg har brukt en del tid på mail, posting av brev med porto, purring (jeg lurte på hvor det ble av analysen), og så kostet pakken opprinnelig 30 kr – men jeg skjønner at man ikke kan dele ut alt for store summer, det ville sikkert oppmuntret til juks.)
Totalvurdering: Terningkast 4.  (En svak firer. Anbefaling: Prøv å jobbe med responsen, spesielt svartiden. Hvis brevet hadde vært mer personlig, eller hadde gitt meg mer på en eller annen måte, kunne dere fått meg som tilhenger og fan. Nå ble det mer på det jevne, at vi på en måte er skuls. )

Uansett er det ingen skade skjedd, og jeg gjør et nytt forsøk på å kjøpe frokostblanding uten fremmedlegemer i morgen.

Category: Reklame

2 comments on “En pinne til frokost

  1. Fra nå av skal jeg se på maten jeg spiser, ikke avisen..

  2. Spiste du den ikke? Tenk på barna i afrika.

    serri: jeg fant en stein i nøtteblandingen fra Polly en gang, var heldig som ikke knakk tenner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *