Den lille gangetabellen

Posted on by

Denne skrev jeg faktisk manus til. Vel, ikke egentlg manus, men det var en periode jeg sendte Harald (som jeg vanket sammen med på Blindern) en masse vås og teorier jeg hadde skrevet på gutterommet. Og “kommentarer til den lille gangetabellen” var blant de tekstene. Ingen av oss fant igjen originalen, så det ble etter hukommelsen. Jeg hadde vel en treffprosent på 1:100 på det jeg skrev, mye flaue ting, men noe av det kom med i sketsjer her og der.  Kunsten med videoen over er jo ikke så mye innholdet, men å skape en karakter og en setting som gjør at dusteteorien får en slags mening.

PS: Som en bonus til dere som søker etter “gangetabellen” på google og kommer til denne siden: Her er den: Den lille multiplikasjonstabellen!

den-lille-gangetabellen-500

Og her er den store gangetabellen (den lille gangetabellen har også fått lov til å være med).

den-store-gangetabellen-500

Kalkulator

Men enda enklere, hvis du først er på nettet, er å skrive stykket rett inn i Google. Der er det en innebygget kalkulator, så lurer du på hva 7 ganger 7 er, skriver du “7*7”, og får svaret direkte.

google-kalkulator-500

.

Falsk gangetabell

Denne gangetabellen mente man lenge var blitt utviklet av den norske matematikeren Niels Henrik Abel, men har i ettertid blitt avslørt som et falskneri. Pass deg for falske gangetabeller! (SpreDet.no)

Denne gangetabellen mente man lenge var blitt utviklet av den norske matematikeren Niels Henrik Abel, men den har i ettertid blitt avslørt som et falskneri. Pass deg for falske gangetabeller! (SpreDet.no)

7 comments on “Den lille gangetabellen

 1. Så gøy Håvard.
  Denne og språkforskeren (den åndsvake formen) er mine favoritter 🙂

 2. Ja, trengte egentlig bare gangetabellen. Begynte på Studiespesialiserende VG1 i dag. Lærte gangetabellen i 5-7 klasse, aldri brukt den siden. Føles utrolig tåpelig å måtte lære den på nytt.

 3. trengte gangetabellen jeg også, trenger og lære gangetabellen i 9, pugga ikke nok på barneskolen 🙁

 4. dette må jeg pugge på: 2,3,4,5
  tror neste uke må jeg pugge på dette:
  6,7,8,9 kommer ikke til og klare det:(

 5. BRA

 6. JEG KLARE HELE GANGETABELLEN UTEN AT

 7. GANGETABELLEN ER LETT ALT SÅ VELDIG LETT
  JEG FIKK ALT RIKTIG PÅ NASJONALE PRØVENE DET VAR SÅ LETT!!!!!!!