Olav Thon spiller Scrooge i bygårder på Grønland

Thon har utlovet 1 million kroner for tips som kan oppklare dødsbrannen i Urtegata på Grønland desember 2008. Kanskje han også kunne gi en liten sum for tips om hvem som eier mange av bygårdene som er dårlig brannsikret?

Etter brannen i vinter kunne Aftenposten avsløre følgende: “Olav Thon Group (OTG) unnlater å møte opp til over halvparten av kontrollene de blir innkalt til når brannvesenet skal sjekke brannsikkerheten i bygårdene som leies ut i Oslo.”

Og videre: “Av 238 avvik selskapet (Thon Gruppen) fikk beskjed om for fem år siden, er bare 16 prosent utbedret”.   Hvert enkelt av disse avvikene fra brannvernlovens forskrift er lovbrudd, forklarer Oslo Brann- og redningsetat.

(SpreDet.no)

(SpreDet.no, desember 2008)

Saken: DagbladetDagbladetVGVG

Category: Fotofikling, Samfunn, Sinna

11 comments on “Olav Thon spiller Scrooge i bygårder på Grønland

 1. 1 million er tydeligvis den summen det koster å kjøpe seg fri fra noe i dag. Det er lett for Thon å neglisjere brannsikring gang på gang, år etter år. Selv etter påskudd fra brannvesenet og folk som bodde der selv.
  Enkel matematikk tilsier at Thon slapp billig unna med dette. Hvor mye hadde det kostet for han å brannsikre og pusse opp Urtegata 31? Mye mer enn han noen gang hadde giddet å spytte inn… Hvor mange bygårder har Thon sikret bedre mot brann nå etter det som skjedde? er det nå en million i dusør i stedet for å brannsikre resten av bygårdene?

 2. Er vel ikke første gang en bygning som Thon eier brenner ned…

 3. Eller bare, brenner… 🙂

 4. Ja, han er en rigtig sleiping han der. Hvart ikke bedre han pusset opp og bransikret boligene og tjener fett på? Nå står bolighaien fram som en engel og skal hjelpe politiet. KVALMT!!

 5. Nå er det vel ikke Thon som tenner på.
  Og, brannsikring hindrer vel ingen iå tenne på.

 6. Hehe godt sagt Jon. Han hjelper da uansett til med og utlove den dusøren.

 7. Det har brent mange av hans bygninger….ryktet går at han da brukte kirkelys….
  Regner med at han ikke har helt ren samvittighet vedr. denne bygningen…

 8. Litt urettferdig kanskje, men det har jo vært word on the street lenge (og lenge før denne brannen) at Olav Thon eller noen i systemet hans tenner på bygg. De har mye å tjene på det, men har kanskje litt vondt for å tro at han gjør det hvis han tror noen faktisk kommer til å brenne i hjel…

 9. All ære til Thon for å utlove denne dusøren så man får fanget morderen (ja, man er uten tvil en morder hvis man tenner på et hus slik at folk dør).

 10. At det brenner hos Thorn er ikke så merkelig han har jo fåt mye fra forsikringen til å bygge disse svære foretningsgårdene som han igjen leier ut til blodpris.Det er jo litt rart at ingen av brannene hans er blitt særlig etterforsket.Selvsagt må politiet komme med en komentar men det har hørt så merkelig ut at det er til å gråte av.
  Kanskje det må gå liv før en skikkelig etterforskning settes i gang, alle vet jo at penger gir frihet og det “FINNES IKKE KORUPSJON I NORGE”???????????????

 11. Det er jo ingen nyhet at Olav Thon er en kynisk jævel som tar seg rettigheter hvor enn han går. Får han ikke som han vil, så blar han opp noen kroner og bestikker alt fra politikere til kommuner. Han eier vel Bærum kommune, og bygger som han vil i Sandvika og har ødelagt en fin by. Skulle ikke forundre meg om han betaler noen torpedoer til å brenne noen bygninger også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *