Erling Fossens aviskronikker filmatiseres

I flere innlegg i Aftenposten har skribenten Erling Fossen provosert mange med sitt kritiske blikk på den norske motstandsbevegelsen under annen verdenskrig. Nå kommer Fossens versjon av hendelsene fram i lyset i en ny norsk storfilm, med han selv i hovedrollen.

Filmen som er bygget over Erling Fossens aviskronikker vil ha premiere til sommeren. (SpreDet.no)

Filmen som er bygget over Erling Fossens aviskronikker vil ha premiere til sommeren. (SpreDet.no)

(SpreDet.no)

SE OGSÅ: NRK lager oppfølgerserien “Max Mauseth”

Mer om Max Manus: VGDagbladetDagbladet

Category: Fotofikling

3 comments on “Erling Fossens aviskronikker filmatiseres

 1. Vel, der er alltid et poeng. Gutta på skauen, som stort sett var der(i skauen), eller bodde lykkelig i sverige, kom tilbake akkurat i tide til å bli helter, og fikk stort sett tildelt jobber høyt over deres kompetanse, bare de hadde tatt en liten tur i skauen, eller flyttet til sverige noen år. De hadde aldri sett noe våpen, rettet mot seg, de bare timet det hele faen så godt.
  Krigsseilerne som virkelig var i ilden, der de seilte i konvoiene, fikk aldri noen stor tilbakekomst. De kom ikke fra skjulesteder i skogen og fra sverige med riktige uniformer.
  Den norske regjeringen beslagla til og med en del av lønna til disse krigs seilerne. Det vanvittige norske arbeiderparti, gjorde det. Har krigsseilerne noen gang motatt noen form for annerkjennelse for det de gjorde under krigen?
  Hele den norske krigshistorien er et eneste stort falskneri. De fleste “heltene” spilte på lag med naziene, helt til de klarte å komme til svikerlandet sverige og forfalske sine historier, slik at de kunne vende tilbake i heltenes uniform, akkurat i tide.

 2. Artig!

 3. Erling: Takk for raus kommentar. Ser jo at du har noen poenger også.. Litt debatt er sikkert fruktbart.

  Om krigsseilernes skjebne: Ja. Her er et dikt av Fredrik Fasting Torgersen:

  DEN GAMLE

  Lasaronens blod
  rant utover fortauet,
  det innslåtte, herjete ansiktet
  vekket ingen medlidenhet –
  strømmen av mennesker seg forbi fillebylten –
  kunne de ane
  at det var en av krigens helter
  som nå var falt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *