USA?

– – –

SERIØST:

Hva er historien bak denne merkelige, 12 sekunder lange videoen?

Januar 2008: Den ganske tykkfalne YouTube-brukeren MTCCR laster opp en filmsnutt der han avfyrer noen runder med sin egen automatiske pistol. Han er interessert i våpen, og det er pistolen (en Beretta M9 som avfyrer 19 skudd på 2,82 sekunder) han ønsker å vise fram.

Februar 2008: Det 7 sekunder lange originalklippet blir etterhvert sett av mange. (650.000 til nå) Det begynner å dukke opp parodier.  Blant annet versjonen over, der en 5 sekunders reklameplakat for et firma er lagt til på slutten. Gratis og effektiv PR for talltall.com, som selger innleggssåler som får deg til å virke høyere (og dermed slankere, er vel tanken her).

September 2008: Jeg ser klippet på et annet nettsted, og legger det ut her på SpreDet.no.  Jeg tar det for gitt at mannen er amerikansk, og tenker meg å vinkle saken som “USA på 12 sekunder” e.l. Så bruker jeg 10 minutter på research, og skriver det du ser her.

Et helt annet spørsmål er om saken blir mindre eller mer morsom når man vet litt om bakgrunnen. Kanskje hadde det vært morsommere å vite mindre, og forbli i troen på at mannen var amerikaner? Vel, “amerikaner” er forresten ikke helt feil. Mannen er faktisk fra Costa Rica i mellom-Amerika.

– – –

Category: Samfunn, Seriøst, Video | Tags: , , ,

One comment on “USA?

  1. Thanks for writing this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *