Alkymi på Maxbo

Posted on by 2 comments

Går det å lage gull av andre og billigere materialer? Smartinger forsøkte seg på dette i tusener av år (alkymi var middelalderens ultimate “bli rik fort”-greie), helt til noen fant ut hvordan dette med grunnstoffer funker. Så nå har dette med alkymi dødd ut. Stort sett.

For når det skal males og man bruker malerrull har Maxbo engangsinnlegg til plastbakker, hvis man ikke gidder å rengjøre sistnevnte. Innleggene er kanskje en tidels millimeter tykke, og veier kanskje ett gram. Laget i plast, ett av de billigste materialene på kloden. Hva er prisen?

Kr. 14.50.

Det blir 14.500 kr pr kilo, det. Mye dyrere enn sølv (selges på spotmarkedet for 3.000,- /kilo) , men riktig nok en del billigere enn gullprisen (ca 150.000,-/kilo) . Så det er kanskje ikke helt riktig å kalle det alkymi. Men det er ganske nærme, og det må være lov å kalle det magisk.

Category: Ukategorisert

2 comments on “Alkymi på Maxbo

  1. Jeg har nå lært at Denna: http://www.biltema.no/products/productimage.asp?iItemId=83299

    som koster 19,90 på biltema gir mer valuta for krona da den er i hardplast og det er viktig å vurdere hva en får for krona og ikke alltid bare velge det billigste produktet. Søpplamengden øker jo derimot og den har jeg ikke kalkulert prisutgiften på men da jeg betaler fastpris på øppel til kommunens innsamlingsystem så er ikke det mitt probløem.

    Ergo: Jeg har lært å ikke kjøpe billigste først…. *knis* 😀

  2. Hei Cat.
    Den i hardplast er nok et bedre kjøp ja, selv om den må rengjøres fra gang til gang. (Og det er jo problemet, når jeg endelig er ferdig med å male noe er jeg så lei at jeg bare har lyst til å kaste alt utstyret, ikke vaske og stelle det) Jeg kunne gått med på å betale 14.50 for et engangsinnlegg hvis halvparten var en forsøplings/idiot-skatt, som gikk til miljøformål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *