Bunadspolitivold på 17. mai

Posted on by 0 comment

Den sjette statsmakt har de blitt kalt, de frivillige styrkene som passer på at folks bunader er i henhold til tradisjonen. Det kan gå hardt for seg, og også i år ble det sammenstøt mellom militiagruppene og slappe bunadsbærere.

(SpreDet.no)

Stor versjon av bildet.

(Elin Kristiansen)

.

Med spesialtrente hunder skal bunadmisbrukere tas. Her har scäferhunden Sylfest fått los på en bunadkledd som spiser kebab. (Elin Kristiansen)

.

I forbindelse med at alle øyne (og alle ører i verden) rettes mot Fornebu, har frittstående krefter trosset Bunadpolitiets Spesialenhet og laget Didrik-drakten. En musikalsk festdrakt som kan benyttes hele året, ikke bare i mai. (Elin Kristiansen)

ANDRE 17. MAI-BILDER

Dette var værmeldingen for Bergen. Typisk. (Innsendt av M.C.L)

.

Hulda Garborg (kona til forfatteren Arne Garborg) huskes for å ha løftet norske folkedrakter frem fra glemselen tidlig på 1900-tallet. Hun innførte med andre ord bunaden slik vi kjenner den i dag. Men forskerne må nå revurdere sine teorier om måten dette skjedde på, etter at denne gamle filmen av Hulda ble funnet i kjelleren til Noregs Mållag. (Innsendt av Elin Kristiansen)

(Eivind Skifjeld /Alltid Moro)

Flere bilder kan sendes til h@spredet.no.

VG: Foreslår blandingsbunad

Category: Fotofikling, Samfunn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *