Skriv dette 500 ganger, Gunde!

Posted on by 36 comments
Petter Northug og Gunde Svan

Gunde blir endelig tatt i skole. (Gjermund Fyrileiv)

.

Bildet over er hentet fra ukas bildekonkurranse, se de andre bidragene her.

.

.

.

.

Mer humor på SpreDet-forsiden.

Flere bilder kan sendes til h@spredet.no.

VGVG

36 comments on “Skriv dette 500 ganger, Gunde!

 1. Idrott handlar om så mycket mer än att vara först i mål. Synd inte Nortugh (Norge?) har förstått det. Beror på dålig självkänsla & lille-bror komplex? Vem är Norges kung förresten? Sluta fjanta ut er mer än nödvändigt nu baggar, och grattis till gulden!

 2. Haha, bittre svensker.. Er så kult at de setter tredje plassen til Johan Olsson så høyt, og at kommentatorene sier ingen kunne slått han i en spurt samtidig som Northug går over mållinja. Og taktikken til Hellner på 5mila er jo i en klasse for seg! Haha, takk sverige!

 3. Ja, du Tobias, vet ikke hvem som driter seg mest ut av baggar eller en særs barnslig ski konge. Gunde var nok en stor skiløper, men en kan jo lure på om hjernen hans har vokst i takt med hans alder. Så vidt jeg vet så har faktisk PN gått disse løpene, han ble ikke kastet innpå den siste mila, slik vi kan få inntrykk av fra våres ”store brødre”. Dersom du ikke forstår de Norske reaksjonene, så er det kanskje på tide at du leser alle de idiotiske utsagnene fra deres store skidkunge. Han begynner å minne meg om mere og mere om en som har et stort mindreverdighetskompleks, så vær så vennlig å ikke legg det over på Petter Nordtug.

 4. Håper Petter Northug fortsetter å være den han er. Han er en råtass i løypa og en smule for ofte en råtass i kjeften…. og du hverden hvor langrennsporten trengte en slik person… har av og til synes at sporten kan være noe kjedelig til tider, og kanskje mange andre mener det samme…og så kom Northug og forandret alt. Han lager oppstyr både i sporet og etterpå… så hvorfor skal langrennssporten være full av, i Gunde Svan sine øyne, plettfrie folk som bor hjemme hos mor til de er 30 og som blir vekket hver morgen 07.00 presis…de har vel også mellomlagspapir på brødskivene som mora har smørt på til dem med gjennomtenkt komposisjon av pålegg som gir den rette energi… og etter løpene så gir de på forhånd velregisserte kommentarer som skal passe inn i alle sammenhenger uansett om de har vunnet eller tapt…og så reiser de hjem for å hjelpe mor med oppvasken…. huff så kjedelig… nei da er det bedre med råtassen Petter Northug

 5. Denne hetsen mot Northug bunner i ren misunnelse. Samtidig tor jeg også det er en snev beundring. Petter er en sånn skiløper som enhver nasjon ønsker de hadde hatt.

 6. Selvfølgelig er PN en stor skiløper. Problemet er bare det at når vi nordmenn skal høre på en en svensk storebror, ja da får vi høre at Torgny Mogren og Gunde utdype seg om at denne Norske skiløperen kun hang seg på en eller annen tulling som gadd å dra denne den lavtstående nordbaggen til en seier, for han kan jo ikke være like sliten som en svensk guldløper, og da sier jeg ”Kyss meg i ræva og begynn å gå på ski, i stedet for å bli så eplekjekke. Dette er å dra idrett på topplan ned og hjem. Hallo, storebror, det er kanskje på tide å våkne, og forstå at PN, faktisk startet likt med alle, han ble faktisk ikke kastet inn på slutten av dette femmilsløpet. Når en slik stor personlighet som GS synker så langt ned at han får slike problemer at han må gjemme seg bak bak en stor ski løper som HAN KUNNE vært faren til, ja da begynner jeg å lure på om han passer best på Psykriatriske eller om han har et så stort ego, at han ikke har evnen til å glede seg over en stor skiløper, for det er det PN er. Gutten, gikk faktis 50 km på lik linje med de andre, så Gunde, det er aldrig forsent å snu, og grav deg ned i tide. Bjørn Dælhi ville aldri falle så dypt, så kan du mene hva du vill. Vi baggar er glad i langrenn, og klarer å glede oss over Hellner, Sødergren og Johan Olsson, og dere surmagede svensker ser kun en KAXIG idiot fra det lille idiot landet NORGE. Heldigvis er OL, OS slutt, slik at du ikke tar din død på dette!!

 7. Jeg tror at Svan er hemmelig forelsket i Northug, og vet at det aldri kommer til å skje. Da kommer slike kommentarer.
  Klassisk hollywood style dette. Kanskje Svan har plukket opp noe fra fru Anka???

 8. “lille-bror komplex”?

  Norge tar alltid flere gull enn sverige I OL!

 9. Flott bilde. Heldigvis finnes det fremdeles noen som har en humoristisk sans og ikke tar alt så dødsalvorlig. Både de norske og de svenske idrettsfolka gjorde det bra og la oss glede oss over det.

 10. hei lol

 11. Vi er stolte av Northugs uttalser og vi står bak ham! Svenskefaen! Jahn Teigen lagde en gang en låt om dere og den gjelder forsatt!
  Gunde Svan – vennligst tre ut av mediene og skaff deg en jobb!

 12. Fritt etter Martin Ljung:

  ”Säj, är det inte Gunde Swan som sitter der borta?”
  ”Nej, det är det inte, han är på bar med Matti Nykkinen!”

  (http://www.youtube.com/watch?v=5FSHS3DLElE)

 13. Petter Northug är en “pussy” en feg liten skit som tror han är kung *smile*
  hellner är sååå mycket bättre än pajasen Petter Northug.
  Svan är i en helt annan division än pajasen

 14. Nøttehuet Svan skjønner ikke at han holder på å gjøre Petter virkelig folkekjær i Norge. Jo mer han tjater, jo mer stiller vi oss bak Petter. Keep up the good work.

 15. Som sagt :
  Oförståeligt hur man kan ställa sig bakom en sån jävla tomte som Petter Northug som behandlar alla andra totalt utan respekt ??
  Nån borde kanske ge honom en omgång så han kom ner på jorden igen

 16. GLEM IDRETTEN!

  Det er arkitekene og ikke skiløperne som bygger Norges omdømme internajsonalt, mener forsker og Arkitekthøyskole i Oslo, Erling Dokke Holm!

  UD,s omdømmeundersøkelse viser det er stor forskjell på nordmenns syn på seg selv og andre nasjonaliteteters syn på oss. I utlandet oppfattes vi som provinsielle naturbarn. Hvorfor er det slik?

  Det er stor forskjell på eget selvbilde og hvordan omverden betrakter oss på. Det gjelder alle land. Med små land er det noen få ekstremegenskaper som fester seg hos utenforstående, og og det tar lang tid å bli kjent for noe nytt. Og så er det stor forksjell på spiss og bredde. Mens arkitektur i London vil vite at norsk arkitektur er i en interessant utvikling, vil det være viktigere for den enskelske menigmann at Amundsen slo Scott i kappløpet mot Sydpolen.

  Hvorfor blir ikke kulturelle og teknologiske nyvinninger en del av Norges omdømme?

  Fordi vi ikke har tradisjon for å være kjent for det. Når vi danner oss et bilde av et land, fletter vi inn den informasjonen som passer med det vi forstilte oss fra før. Da CBS laget en dokumentar om Norge under OL på Lillehammer, filmet de fra lufta og viste frem tømmerkoier med røyk sivende fra pipene, folk med frossbitte kinn som trukket sine egne spor over Hardangervidda. De viser ikke frem avanserte gassintallasjoner i Nordsjøen. Nei, vi forteller de samme historiene om og om i gjen. CBS fortalte samme historie som Trygve Gulbranssens bestselger, ” Bakom syner skogene” fortalte i 1933. Kan jeg fortelle deg en liten historie? Ja.

  Det året Bobbysocks vant Grand Prix, var jeg turistguide på Vestlandet. Bussjåføren ville spille” La det svinge” og fortelle de amerikanske turistene at Norge hadde vunnet en europeisk musikkkonkurranse. De syntes det var helt absurd. De ville bare ha “Solveigs sang”. Utlendinges Norge er fremdeles det Norge som ble skapt under nasjonalromanttikken, som kulminerte med polarferdene. Det har funket i hundre år, og funker fremdeles.

  Hva har det å si for omdømmet at vi står utenfor EU?

  Det passer godt til det naturmystiske perspektivet på nordmenn. Mann tenker at det er et sammenfall mellom det geografiske landskapet og det mentale landskapet, og ser for seg at nordmenn er som de takkete fjellene, at de er stri og egenrådige og ikke vil dele.

  Hvorfor blir det slik?

  Myteproduksjonen om land er helt nødvendig. Alle land og kulturer er komplekse. Det er bare små destilater som siver ut til resten av verden. Men det gjør det mulig å forholde seg til hverandre.

  Hvordan kan nordmenn markere seg mer?

  Hvorfor skal vi gjøre det? For å selge produktene våre? Jeg tror ikke vi bør tenke så mye på omdømmet. Det viktigste er kvalitet i det vi produserer. Om vi kvalitetsikkrer arkitekturen vår, vil det gi resultater om 50 år.

  Norge har ingen verdens kjente merkevarer. Hva kunne vært en god merkevare å profilere Norge på?

  Kanskje tripptrappskolen. Den er ergonomisk, vokser med barnet, og har et nett, sosialt intellegent design. På 30 år er ingen kommet med noe bedre. I tripptrappskolen møtes eksportindustrin og den humane velferdsamfunnet, og den dekker et reelt behov.

  Støre sier også at nordmenn er både for selvsikre og for ydmyke. På hvilke områden bør vi ha selvtillit, på hvilke bør vi kjenne våre begrensninger?

  Vi bør huske at Vinter-OL er et marginalt fenomen, og at nordmenn primært er gode i idretter der få andre deltar. Fotballandslaget klarer ikke å kvalifisere seg til EM engang, men får massiv oppmerksomhet. Samtdilig har vi fire-fem arkitekt kontorer i verdensklasse. Det er et felt der det er minst like hard konkurranse som fotballverden, men dem hører vi lite om. Vi burde se mer på de kulturelle feltene der vi er gode , som ikke er smale, og nyter stor internasjonal intresse, som jazz og arkitektur. Og så bør vi glemme idretten! Den er irrelevant og uintressant!

 17. Hvem er Gunde Svan….?

 18. Gunde Svan är den största skidåkaren genom alla tider.

 19. Gunde är en skidkonung, Jernberg är en skidkung, Hakulinen är en skidkung, Glappkjeft är en hovnarr.

 20. Förresten.
  Medaljställningen i OS sommar och vinter.
  United States (USA) [4] 25 929 729 637 2295 21 87 95 71 253 46 1016 824 708 2548
  Soviet Union (URS) [24] 9 395 319 296 1010 9 78 57 59 194 18 473 376 355 1204
  Great Britain (GBR) [17][4] 26 207 255 253 715 21 9 3 10 22 47 216 258 263 737
  France (FRA) [4] 26 191 212 233 636 21 27 27 40 94 47 218 239 273 730
  Germany (GER) [13][4] 14 163 163 203 529 10 70 72 48 190 24 233 235 251 719
  Italy (ITA) 25 190 157 174 521 21 37 32 37 106 46 227 189 211 627
  Sweden (SWE) [4] 25 142 160 173 475 21 48 33 48 129 46 190 193 221 604
  —-

  —–

  Norway (NOR) 23 54 48 42 144 21 107 106 90 303 44 161 154 132 447
  Vi leder således med 604-447 dvs ni blir utklassade.
  Vi har tre gånger så många sommar os medaljer som No way.

 21. Forst maa jeg si at Nordmenn er daarlige vinnere. Jeg kan humre litt av bildet over, men kommentarer om “svenskefaen” er barnslig og iditotisk. Jeg tror svenskene har et poeng om at vi fortsatt sliter med lillebrors-kompleks (hvorfor, vet jeg ikke, vi er bra i de sportene vi liker, Norge er ansett for aa vaere et av verdens rikeste land og av de beste aa bo i). Svenskene er dog uansett bedre i andre idretter og andre omraader.

  Svenskene er daarlige tapere ogsaa. Synes det er flaut at journalist etter journalist i aftonbladet/expressen kroner forskjellige svensker til “Dronning av Vancouver”, naar Marit Bjorgen er ubestridt best. Det var dog et par journalister som innrommet dette, og heder til disse.

  Jeg er glad naar svensker vinner, og selvfolgelig enda litt gladere naar Nordmenn vinner, men la oss slutte med dette barnslige hat-forholdet som noen nordmenn og svensker ynder aa drive med.

  PS: Stockport, hvorfor er Gunde den storste Aakaren gjennom tidene? Jeg trodde Bjorn Dahlie var best, og det inntrykket forsterkes av at jeg bor i Usa, hvor vaer gang man snakker om langrenn (ikke ofte…….) er det Dahlie som kommer opp.

 22. Sverige har vunnit fem stafetter 4X 10km och det är rekord.
  1948,1964,1984,1988 och 2010.
  Vi vill tacka hovnarren Glappkjefts sidekick Odd Björn som gav oss ett guld då han vallade med mysost.

 23. Vi har även vunnit mest 5 milar men nu är det slut när vi fått tråkiga masstarter.
  Glappkjeft kommer aldrig vinna en riktig femmil utan att få en astmaattack.
  OddBjörn var en bra fem milsåkare för runt sekelskiftet.

 24. Olav, jeg forstaar du er irritert over endel nordmenn paa disse forumene, men du hjelper ikke dine landsmenn’s sak med kommentarene dine heller.

  Som dine statistikker viser, kan vi vel greit vaere enige om at Sverige er bedre i sommer-sport, mens Norge er bedre i vinter-sport.

  (Norge nevnes ikke som en stor sommer os nasjon i amerikanske medier heller, men i vinter-os bringes de opp utallige ganger. De er mest imponert at Norge har flere medaljer enn noen annen nasjon gjennom tidene, at vi gjorde et bra os (topp 4) og at vi har under 5 millioner innbyggere.)

 25. Gunde Svan regnes kanskje som skikongen i Sverige, men på et internasjonalt plan så er det enda ingen som når opp til Bjørn Dæhli. Den eneste som foreløpig har noen mulighet til å nå dit er per dags dato Petter Northug. Han er blitt en mer og mer komplett skiløper, og vinner såvel 5mil som sprint. Og uttalelsene hans er ikke noe annet enn sannheter. Hvorfor skal han gå rundt å være falsk beskjeden, når han er så suveren som det han er? Og selvsagt kan han ikke vinne hver gang, alle kan ha en dårlig da på jobben. Men om ikke noe uforutsett skulle skje, skader eller lign. så ser jeg for meg at Petter Northug har gått forbi Bjørn Dæhli i medaljestatistikken i 2018 🙂 Dæhli brukte 3 OL på sanke inn 8 gullmedaljer, og jeg tipper Petter har det i seg til å gjøre det samme……om han VIL 🙂

  Petter er en råtass, og uttalelsene hans står i full stil med det han gjør i sporet. Han er ikke Dæhlig, Ulvang eller Svan…..han er Petter Northug, og han kommer til å bli elsket og hatet for det, men jeg håper VIRKELIG han fortsetter med å være seg selv fullt ut.

  Digger deg Petter, og håper du fortsetter å være like frisk både i og utenfor løypa.

 26. At dere ikke skjønner at taktikken til northug funker! psyk ut konkurrentene før konk starter slik at de frykter deg. en idiotisk diskusjon har dette blitt.. hadde han somethingen fra sverige virkelig kunne put his money where his mouth is, hadde han spent på seg skiene og utfordret northug. MEn nei. mye enklere å kritisere de som gjør det bra enn å utfordre de. når det er sagt, norge og sverige er rimelig små land i forhold til resten av verden, at det ikke går ann å støtte hverandre er litt sykt! kritikken over er til han gunde (eller hva han nå heter) og de som støtter han i hans hatkampanje mot Northug. ikke svenkser generelt!

 27. utrolig morsomt å lese alle kommentarene her…hehe
  Sverige vs Norge…
  Det er godt vi sofagriser har sterke meninger om våre beste menn. Vel.

  Northug har lagd mye leven, og jeg må si at man må lete lenge etter en dårligere taper og kanskje vinner. skal du være tøff i kjeften i medgang, så bør du være tøff i motgang også. all leppeslengingen er jo bare et image da. Husk at Petter er en svært ung, og umoden mann på mange områder. Han vil nok jenke seg litt etterhvert.

  Gøy å se litt rivalisering mellom Nordmenn og Svenskene. Men når alt kommer til alt, så må jeg innrømme at når det ikke går norges vei, så håper jeg at svenskene gjør det bra.

  Jeg vil også benytte anledningen til å gratulere Sverige med et godt OL (OS). Utrolig morro at dere har fått frem svært sterke løpere.

  I Norge på herresiden er det nesten bare Northug som kan matche de svenske kjempene 😉

  Det blir morsomt å følge med i årene som kommer. tenk om Norge og Sverige hadde slått seg sammen. Tror vi da hadde gjort rent bord i langt fler øvelser 😉 Men unionen brast vel i 1905….hehe

  LYKKE TIL!!

 28. Gunde Svan er ikke noen skikonge, bare en bitter gammel mann :-)Bjørn Dæhlie er skikonge og den neste blir Northug :-)Sjekk fakta Stockport. he he

 29. Gunde svan er vel Skitkonge !Petter er skikonge !

 30. Var det Gunde svan og Gustav wasa som vant lagsprinten i ol i 1968 ?

 31. Han Gunde svan ligner veldig på Hebbe lille i albert og herbert,er det han? har han også gått på ski?

 32. Synes det er patetisk av Gunde Svan som er misunnelig på Verdens beste skiløper ( Ja, med stor V ).
  Har sett litt på Youtube på Gunde, han gikk kanskje raskt, men kunne ikke spurte engang! Northug hadde knust han, enkelt og greit, så dette beviser at Gunde er en liten sofagris som ser på ski 24/7 og ikke gjør noe enn å løpe til expressen som en PR kåt gammel gris og grine om at Northug er 3x så bra som han var på sin tid, herregud……..
  Lurer på hvor mye Gunde har tjent under OL på å grine til avisene ? 1000 ? 10000?
  Jaja, noe tjener han i hvertfall penger på..

 33. Det är underbart att se en kille med lite vinnarskalle och attityd i dagens idrott. Även om våra ganska tarvliga tidningar med dess låga kvalitét gör allt för att skapa osämja så finns det för många ja-sägare inom idrotten idag. Var glada för att ni har Northug, ni norrbaggar. Vi i Sveriga får stå ut med att se Gunde Svan i det ena löjeväckande TV-programmet efter det andra – flinandes som en byfåne och klämkäck som ingen annan orkar med.

 34. ola din lilla mes.
  Northug skulle inte ens få valla Gunde Svans skidor.
  Vilka självgoda idioter ni norrbaggar är *asg*

 35. “Olav den skenhelige
  2. mars 2010 um 19:33
  Förresten.
  Medaljställningen i OS sommar och vinter.
  Vi leder således med 604-447 dvs ni blir utklassade.
  Vi har tre gånger så många sommar os medaljer som No way.”

  604 medaljer ja, men du “glemte” å nevne at 2/3 av de kom i Stockholm OL-1912 samt i lekene rett etter verdenskrigene hvor Sverige var “nøytrale”.

  Sist Sverige tok fler gull enn Norge i sommer-OL var i Los Angeles i 1984!

 36. Heja norge !!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *