Pippi og Tintin i Kongo

Vi håper Moland og French får rettferdig behandling når ankesaken starter 13. oktober. For oss utenforstående er det umulig å vite hva som er fakta i denne tragiske saken, men vi drister oss til noen tullete spekulasjoner i bildeform.

Siterte fra Pippi-bok i forsvarstalen: Moland og French. (SpreDet.no)

(SpreDet.no)

Klikk her for å laste ned stor versjon av bildet.


.

(SpreDet.no)

Tintins skaper Hergé beklaget på sine eldre dager hvordan lokalbefolkningen skildres i dette albumet fra 1931. Noen reisehåndbok er det uansett ikke. (SpreDet.no)

.

(Elin Kristiansen)
Moland og French: Var det hele bare en uskyldig guttetur?  (Elin Kristiansen)

.

TIDLIGERE PUBLISERT:

(SpreDet.no)

Caprino vs. Congo. (SpreDet.no)

.

Flere bilder kan sendes til h@spredet.no

.

VGVGDagbladet –  TV2.no

8 comments on “Pippi og Tintin i Kongo

 1. Hvis man er anklage for et så alvolig ting drap og man er uskydig, så skal man mellom liv og død prøve å forklare. De er skyldige og la dem sone straffen der det er begått, enkelt og greit.

 2. Skulle likt å se hvordan du hadde håndtert saken om det hadde vært deg det gjaldt, Harald. Er sikkert ikke så lett å forsvare seg der nede, når så mange usaklige påstander kommer frem. Da er det bedre å holde kjeft. De blir ikke trodd uansett!

 3. Astrid Lindgren, Pippi Langstrømpe, 1. opplag 1945, side 15, avsnitt 1.

  “FORRESTEN SKAL JEG SI DERE AT I KONGO ER DET IKKE ET ENESTE MENNESKE SOM SNAKKER SANT. DE BARE LYVER HELE DAGEN. BEGYNNER KLOKKA SJU OM MORGENEN OG HOLDER PÅ HELT TIL KVELDS. SÅ HVIS JEG SKRØNER LITT AV OG TIL, SÅ KOMMER DET AV AT JEG HAR VÆRT …LITT FOR LENGE I KONGO”

 4. Nå må “hylekoret” og alle som skal “sko seg” på saken og alle som gjærne absolutt skal stå fram og mene noe om saken (les forstå seg påere)kutte ut. Disse to Karius og Baktus er dømt og dommen er anket og enda kke rettskraftig. Blir de dømt skal straffen sones i Kongo. Det er det eneste rette og riktige. Hva straffen er er helt uvesntlig. Disse to skulle satt seg inn i lovene og reglene i Kongo før de dro dit. Så enkelt er det. Selv om de kommer ra Norge bethyr ikke det at alle såkalte myndighetspersoner skal trå til å hjelpe dem. Blir de dømt så er det eneste riktige at straffen sones i Kongo. Blir straffen døden, what soo ???? Ikke noe problem for disse to som er så storkjefta og uten empati. Hilsen en som ar vært ute en vinternatt før.

 5. Kjenne du de eller siden du sier hvordan de ER???
  En liten forståsegpåer du også tror jeg!

 6. “Straffen” er at Norge ikke forlengst er i stand til å opprette en advokatbistand som er rent faglig og språklig kompatibel – gjennom sine respektive ambassader.
  Og det gjelder samtlige saker og ikke spesifikt kongo.

  Tar forøvrig ikke stilling til denne spesifikke sak i kongo.

 7. kjære vilhelm.
  Vet du at de er skyldig i å ha skutt og drept sjåføren sin?
  Hvordan vet du det?
  Har en engel visket det i øre ditt?
  Du sier det eneste riktige er at de skal sone i kongo? Hvordan kan du si dette? samtidig som Norge arbeider for at utenlandske borgere i Norge skal sone i hjemlandet sitt.
  Er du uenig i det også kanskje? Tone

 8. […] fra SpreDet.no) linkwithin_text='Lignende […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *