Regimet i Iran vs. YouTube

Posted on by 0 comment

SERIØST: Mens iransk tv sender sin versjon av hendelsene følger verden med på opprøret gjennom  medier som YouTube og Twitter.  Mashable.com har samlet 10 sterke videoer fra hendelsene, blant annet en uklippet versjon av dødskampen til Neda. Og denne, framført som et dikt:

Presidentkandidat Mousavi dropper pressemeldingene og poster direkte på Facebook.  Siste melding: “I dag er det dere som er media. Deres plikt er å fortelle hva som skjer og holde håpet i live.”

Twitter: #neda

På Wikipedia er det allerede en artikkel om Neda. Sitat:  Neda means “voice” in Farsi, and she was fittingly dubbed the “voice of Iran”.

Vil de nye mediene føre til regimets fall? Det vil i tilfelle være en parallell til den islamistiske revolusjonen i Iran 1978. Den gang var det lydkassetter som spredte ayatollah Khomeinis taler og religiøse budskap, og shahen av Irans regime som ikke greide å demme opp for spredningen.  

.

VGVGDagbladet

Category: Sinna, Video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *