Denne boka leste Fritzl bak ringpermen

Fengslende lesning for Josef Fritzl. (SpreDet.no, takk til P. for forslag)

Fengslende lesning for Josef Fritzl. (SpreDet.no, takk til P. for forslag)

.

fritzl-facebook-500

.

Dagbladet hadde i dag et stort oppslag på at Fritzls svigerinne tjener penger på rettssaken, ved at hun tar seg betalt for intervjuer. Mens Dagbladet selv skriver om tragedien av rent idealistiske grunner, ikke for å selge flere aviser..?

tjene-penger-500

En mer presis overskrift hadde kanskje vært:

HER TJENER DAGBLADET PENGER PÅ AT HUN TJENER PENGER PÅ FRITZL

…eller enda mer tabloid:

HER JOBBER ØISTEIN FRA LILLE LØRDAG FOR AT DAGBLADET SKAL TJENE PENGER PÅ AT HUN TJENER PENGER PÅ FRITZL

(Ja, det er faktisk vår alles “Øistein” som er avisens fotograf.)

Et spørsmål til slutt: Josef Fritzl er katolikk, selv om det knapt er noen som nevner det. Hvordan ville dekningen i media og blant bloggere vært hvis han hadde vært muslim?

DagbladetVGVG

Category: Fotofikling, Samfunn

10 comments on “Denne boka leste Fritzl bak ringpermen

 1. morsomt. Men han er ikke katolikk, han er jøde. Og nå visstnok konvertert til buddhisme. Merkelig at media skriver artikler med overskrifter som: “hva er det med østerikerne” men ikke artikler som har overskrift som : hva er det med jødene.
  Du finner sikkert masse muslimer som har gjort verre ting enn dette i sine egne land, men de blir ikke tatt. Ellers finner du nok enda verre ting i div land i afrika. massevoldtekter og massedrap er ganske vanlig i noen av de landene. Og det er allment akseptert i mange av landene, å sperre inne kvinnene.
  Så sier du vel nehei, men avisene fortalte meg at han var østeriksk katolikk, så det såh. Vel bildene fra kjelleren viser 3 davidsstjerner. Bilder fra Thailandsturen hans viser at han bærer en jødestjerne rundt halsen. Josef er et jødisk navn, jeg tviler veldig sterkt på at germanere i et sterkt nazisympatiserende østerike før krigen ville kalle sin sønn et jødisk navn. Finner du frem et bilde av familien fritzl finner du mor far og barn, alle mørke og med sterke jødiske trekk. Han er egentlig mørk, men når håret gråner, kan det se ut som om han var lysere. Øyne blir og lysere når man blir eldre, om man hadde noe lyst i dem fra før. i tillegg er han sannsynligvis morder og , han har eiet eiendommer hvor unge piker har blitt funnet voldtatt og drept i nærheten.

 2. Jøde ..og morder!?!?

 3. Der Spiegel (http://tinyurl.com/6q3lcc) skriver om hans katolske oppvekst:

  “Josef Stefan Fritzl was born in Amstetten — today a town with 23,000 inhabitants — in 1935. His parents were Josef and Maria Fritzl, he was raised Roman Catholic and he attended school in Amstetten. A photograph depicts him with his class of 1951, a boy wearing a traditional Austrian knit jacket, looking into the camera from a serious, narrow and withdrawn face. “He grew up without a father, and his mother raised him with her fist, beating him until he was black and blue almost every day,” says Fritzl’s sister-in-law, Christine R.”

  Josef og Maria (foreldrene hans) er jo ikke akkurat ukristne navn.. Noen konvertering til jødedommen nevnes ikke i resten av den grundige artikkelen.

 4. Det spiller ikke roller hvilke relgion det er. Man blir ikke morder selv om personen er jøde, kristen, muslim…

 5. Hanne skrev: “Så sier du vel nehei, men avisene fortalte meg at han var østeriksk katolikk, så det såh.”

 6. Men Lene, kan du svare meg på hvorfor visse journalister og personer mener at det spiller en rolle at han har østerrisk statsborgerskap? Og kan du fortelle meg hvorfor de kaller han “østerriker”, kobler det opp mot “nazi” og “germaner”?
  l Når det for det første i følge det du skriver ikke skulle ha noe å si, og for det andre han ikke er det. Han er like østerrisk som somalierne som blir omtalt som nordmenn når de blir tatt for terrorvirksomhet. Og kan du fortelle meg hvorfor media er veldig opptatt av å skrive at han er østerriker, noe han ikke er, samtidig som de dekker over at han er jøde. Noe som han er.

 7. Hanne: Jeg har søkt på nettet, og funnet

  A) en håndfull nazi-gærninger som mener han er jøde, og
  B) en håndfull arabiske gærninger som mener han er jøde.

  Begge grupper, og nå også du, bygger påstanden på følgende:
  1) de tre sekskantede figurene du henviser til, som er på veggen et sted i kjelleren.
  2) noen diffuse videobilder av Fritzl med halssmykke
  3) en løs teori om at ingen ikke-jødiske foreldre i Østerrike i 1930-åra ville kalt sønnen Josef.
  4) han SER jødisk ut eller bare at han ER det, fordi det hele er en konspirasjon

  Til det vil jeg si:
  1) Ingen bilder jeg har sett er tydelige nok til at man kan avgjøre at det er davidstjerner og ikke bare sekskantede baderomsfliser. HVIS det er davidstjerne er det faktisk slik at mange kristne fundamentalister bruker gammeltestamentlige symboler. (Jødedom og kristendom har gamle testamente felles, remember?) De har 7-armede lysestaker, kaller ungene sine David osv.
  2) Er HELT umulig å se hva slags smykke det er, pga virrete kamera. Jeg synes det ser rundt ut.
  3) Som nevnt over: Foreldrene til Josef Fritzl het Josef og Maria (finnes det mer erke-kristne navn?). Den mest kjente Josef var “stefaren” til Jesus, det er et navn som brukes både av kristne (hørt om Joseph Ratzinger? Josef Mengele?) og jøder. Hvis familien hadde vært jøder, ville ikke det vært noe “alle” visste, og de ville blittt sendt i konsentrasjonsleir?
  4) Folk SER ikke jødiske ut. Jeg kan finne bilder av Adolf H. der han “ser jødisk ut”.

  Så du må nok gi meg noen bedre kilder hvis du skal overbevise meg om dine påstander. Kjenner du Der Spiegel? Det er ingen tulleavis som ukritisk gjentar andres kilder (som VG og Dagbladet gjør)… I motsatt fall tror jeg at jeg runder av diskusjonen her.

 8. Well, la oss da ta utgangspunkt i den “seriøse” der spiegel. Der står det faktisk ikke at han er katolikk, men at han ble oppdratt roman katholic, noe som like gjerne kan bety at han gikk på en skole som hadde det som religion. Det står ingenting om hans foreldres religion.
  Du skriver hvordan hadde pressedekningen vært om han var muslim, vell, jeg tror vi ser et godt eksempel på hvordan pressedekningen er når han er jødisk.

  Så fordi man påpeker at mannen ikke er etnisk østerriker, og jøde så er man altså nazi-gærning? Hva er man om man bevisst dekker over at han ikke er etnisk østerriker, men jødisk?
  Politisk korrekt?
  Og det er helt ok da?
  Det fantes et bedre bilde hvor davids-stjerne-smykket hans kommer bedre frem. Men det ble sensurert. Merkelig. “due to violations- ett eller annet”
  joda folk ser jødiske ut. Og det kan gentestes om de er det også. Bare spør den israelske stat, du.
  Plutselig ble det visst viktig hva han var allikevel, gitt. ;). Virker som om det har noe å si allikevel. ELler hva sier du, Lene?

 9. Angående at folk ser jødiske ut: Det spekuleres jo i at Adolf Hitlers far var halvt jødisk…f.eks: http://no.wikipedia.org/wiki/Alois_Hitler
  …dette er ikke bevist, heller ikke motbevist mener mange…

 10. […] Hva leste Fritzl bak permem? (SpreDet.no) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *