Snikende, ubevegelig pus

Går det an å være skummel og søt på samme tid?

– – –

SERIØST:

YouTube ble startet februar 2005, av tre karer som tidligere jobbet i PayPal.  Den offisielle åpningen kom et halvår senere. I oktober 2006 kjøpte Google selskapet for 1,65 milliarder $ (10 milliarder kr).

Det er anslått at YouTube i 2007 brukte like mye båndbredde som hele internett gjorde i år 2000.  Høsten 2006 lå det 6 millioner videoer inne, våren 2008 var tallet økt til 83 millioner.

En av hovedgrunnene til at de har lykkes er at de gjør ting enkelt for brukerne. Enkelt å laste opp video, enkelt å se, enkelt å legge inn på andre websider (slik jeg har gjort her, det tok noen få sekunder). Og ikke minst er det enkelt å spre videre.

– – –

Category: Enkelhet, Video

3 comments on “Snikende, ubevegelig pus

  1. Haha, så festlig video. In your face-katt! Herlig!

    YouTube har blitt en helt sinnsyk kanal, men har også blitt overøst av dårlig og kjedelig innhold. Innimellom finner man skatter, men kan noen forklare meg hvorfor så mange ser videoene til Fred? Han er jo verdens mest irriterende person. Jeg holder ikke ut 7,5 sekunder engang av det maset.

    http://www.youtube.com/watch?v=sk9HOwBjPKM

  2. Kanskje grunnen er at Fred ER verdens mest irriterende? Da er han jo best i noe iallfall. Verdens femtiende mest irriterende person ville neppe fått 50 mill. treff. Faglig kommentar: http://scobleizer.com/2008/06/30/is-getting-more-traffic-your-real-goal/

  3. Godt poeng. Fred er jo nå verdenskjendis, og hvis han har en smule omløp i sagflisa, så har i hvert fall han klart å monetisere på stuntet sitt. Dermed regner jeg med at vi også kommer til å se et eget realityshow med han på MTV ila et års tid. Et irriterende mehe, men det bare beviser at hvis man er best på noe – eller mest synlig innenfor en sjanger, så er mulighetene endeløse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *